Recreatie is belangrijk in Stede Broec. We hebben het Markermeer in het zuiden en de polders en het Streekbos in het noorden. Het regionale winkelcentrum ‘t Streekhof mogen we ook zeker niet vergeten.

Sport

Stede Broec is een echte sportgemeente. Sport is goed voor lichaam en geest en daarom moet sport bereikbaar zijn voor iedereen.

VVD Stede Broec is voor faciliteren in sportmogelijkheden. Indien blijkt dat ten gevolge van een te intensief gebruik de gemeentelijke eigendommen niet toereikend zijn voor een goede sportbeoefening op het gewenste niveau, zal hiervoor een afdoende oplossing gevonden moeten worden. Te denken valt hierbij aan kunstgras. Uiteraard binnen het beschikbare budget.

Varen door heel Stede Broec

Op vaargebied is het in Stede Broec-zuid slecht gesteld. De sloten in de woonwijken zijn immers niet doorvaarbaar. Uit onderzoek blijkt dat het aansluiten van Stede Broec-zuid op het bestaande vaarwater kostbaar, maar haalbaar is. Wij vinden dat dit moet worden doorgezet, met een financieel gedegen plan, want ook de inwoners van Stede Broec-zuid moeten vanuit hun eigen woonomgeving naar de polder kunnen varen.

Hét Postkantoor commercieel open

U wilt genieten van een lekker drankje, ook als er geen voorstelling op het programma staat. Of zo maar even een salade prikken op het terras als het in de middag mooi weer is, misschien een warme chocomelk met slagroom bij een krant in de winter. Maar nee, dat kan nu niet. Regeltjesland legt weer beperkingen op. Als u nu na het werk even met vrienden of collega’s wilt borrelen in het horecabedrijf van Hét Postkantoor kan dat niet; dan moet u wachten tot er een theater- of filmvoorstelling is. Wij willen een betere benutting van het gebouw; beter, gezelliger en ruimere tijden.