Jongste VVD-kandidaat gaat er voor

geplaatst in: Nieuws

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 debatteren politici met ondernemers over de toekomst van het ondernemen in de regio in het Ondernemersdebat West-Friesland op 5 maart in het Gemeentehuis van Drechterland. Ook is daar een jonge VVD’er uit Stede Broec aanwezig.

Joey Leeuwinga staat voor de VVD Stede Broec op plek 7 van de lijst. Joey is 21 jaar oud en woont in de wijk ‘De Rozeboom’ in Bovenkarspel. Als jongste kandidaat draagt hij zijn steentje bij aan de social media en de online-communicatie binnen de fractie en voor de campagne. “Het is inderdaad zo dat ik de jongste kandidaat ben voor de VVD, maar ook een van de jongste van alle deelnemende partijen.” Ook maakt Joey zich sterk voor toegankelijke horeca, ondernemen en glasvezel. Joey over de horeca: “Toegankelijke en openlijke horeca is er te weinig in onze gemeente. Natuurlijk heb je er het Streekhof, de verschillende cafés en de dorpshuizen in Stede Broec, maar echte terrashoreca ontbreekt in onze gemeente. Dit willen wij realiseren door Hét Postkantoor commercieel uit te laten baten, 12 maanden per jaar, met een nieuw terras.”

Joey Leeuwinga ( # 7)

Volgens Joey zouden meer jongeren zich als kandidaat moeten opgeven. Enerzijds is de politiek een mooie en leerzame ervaring voor jezelf, anderzijds kan de gemeenteraad weer wat opsteken van jouw kennis. Op dit moment gebruikt Joey zijn kennis voornamelijk in de campagne, want hij zit nog niet in de raad of in een commissie. Hij onderscheidt zich in de campagne door zijn kennis van Big Data, wat er nu niet is. “Ik ben toch wel een van degene die met een vernieuwende en moderne bril naar dingen kijkt. Big Data is een hot item in de verkiezingswereld. Hiermee werken, in combinatie met mijn kennis van social media, levert in mijn overtuiging een mooie bijdrage aan de resultaten van, de hopelijk succesvolle, komende verkiezingen”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: C. Boon