VVD gaat ook ‘regionale politiek’ bedrijven

geplaatst in: Nieuws

De VVD in Westfriesland gaat ook regionaal politiek bedrijven. De zeven VVD-fracties gaan op regionale punten samenwerken.

De gemeentelijke verkiezingsprogramma’s zullen ook regionale aandachtspunten bevatten. Deze zijn door het bestuur van de VVD Westfriesland gecoördineerd, met als doel meer aandacht voor de regio Westfriesland als geheel.

Het bestuur en de Westfriese VVD-fracties hebben met elkaar bepaald welke punten ze voor de Westfriese regio echt belangrijk vinden, legt voorzitter Bas de Wit van de VVD Westfriesland uit. De partij vindt het belangrijk dat de onderwerpen wonen, ondernemen en bereikbaarheid vanuit een regionale visie worden uitgewerkt. “Dan bereiken we veel meer dan als de politiek louter gemeentelijk werkt. We willen allemaal het best mogelijke leefklimaat. Dat is wat Westfriesland als geheel kan bieden”.

“Westfriese gemeenten werken in de praktijk op heel wat punten al samen”, stelt De Wit. “In onze partijorganisatie volgen we dat model, zodat we onze politieke beloftes sneller kunnen realiseren.

Kandidaat-raadslid Joey Leeuwinga uit Stede Broec vult aan: “Verschillende debatten bevatten regionale thema’s. Bijvoorbeeld ondernemen. Het debat van Ondernemend Westfriesland, waar ik deel aan ga nemen, bevat veel thema’s die we als Westfriese regio kunnen aanpakken. We doen aan politiek op regionaal niveau, ook voor de bedrijven”.