Fantastisch zomerweer, maar een gesloten Postkantoor

geplaatst in: Nieuws

Het is de afgelopen weken al volop zomer in Nederland en ook in Stede Broec is het volop genieten van het zomerse weer, het hoogseizoen is begonnen!

Er is genoeg te doen in Stede Broec: varen door de polder, waterfestijn met de brandweer, straks weer Huttendorp en de Vakantiespelen en ga zo maar door. Maar in Stede Broec kijken we in deze periode tegen een zwaar gesubsidieerd gebouw aan dat op slot zit, Hét Postkantoor.

“De VVD heeft in haar verkiezingsprogramma staan dat Hét Postkantoor commercieel open zou moeten gaan inclusief een terras. Het multifunctioneel centrum zou dan het gehele jaar open moeten zijn en worden uitgebaat door mensen met verstand van horeca en ondernemen! De coalitiepartijen ODS, CDA en PvdA/GroenLinks zien niets in dit plan, het is ook geen punt in het coalitieakkoord en dat terwijl bijna iedere partij wel stemmen probeerde binnen te halen door een terras te beloven aan de kiezer”, aldus VVD’er Joey Leeuwinga.

En nu zitten we midden in de zomer met een flink aantal hittegolf dagen, met een Postkantoor dat precies tijdens deze hitte gesloten is voor bezoekers. Het is niet mogelijk om een pilsje te kunnen drinken op een terras.

“Hét Postkantoor… Het is een machtig mooi gebouw, maar twee maanden op slot in de top van de zomer, is echt belachelijk. Een terras dat vol zou kunnen zitten met mensen is niet aanwezig… De VVD vindt dit vrij absurd”, aldus VVD-fractievoorzitter Martien Krijger.

De VVD gaat zich het komende jaar hard maken voor ruimere openingstijden (in de zomer) van Hét Postkantoor waardoor er efficiënter gebruik gemaakt gaat worden van het gebouw.

Hopelijk tot volgend jaar op het terras van Hét Postkantoor in Bovenkarspel!

 

Het Postkantoor in de zomer, dicht