Openstaan voor een bruisend Streekplein voor Stede Broec

geplaatst in: Nieuws

De VVD in Stede Broec heeft in 2018 een motie gesteund voor een bruisend streekplein. Afgelopen raadsvergadering kwam de VVD Stede Broec, samen met CDA, GBS, OP en SP, met een motie om het college met een voorstel te laten komen voor een bruisend Streekplein. De motie is unaniem aangenomen.

Activiteiten op het Streekplein leidde de afgelopen jaren tot feesten op het plein die volgens de VVD te veel leunde op subsidie van de gemeente. Tevens centreerde dit uiteindelijk te erg op één weekend. “Om toch nog recht te doen aan de motie uit 2018 wilden wij met een motie het college vragen om met een nieuw voorstel te komen voor activiteiten op het plein”, aldus VVD-raadslid Mike Lezaire.

Geen hoge subsidies

Het uitgangspunt voor de VVD is dat er jaarrond ruimte is voor activiteiten en dat het initiatief bij de verenigingen en de ondernemers ligt. Lezaire: “De rol voor de gemeente is om mee te denken en te faciliteren, maar zich niet mengt in de organisatie. De gemeente moet zelf geen feestjes organiseren. Onze wens is dat de gemeente actief naar buiten brengt dat zij openstaan voor activiteiten en hier in willen faciliteren. Een subsidie moet mogelijk zijn, mits verwerkt in de subsidieverordening. Subsidies moeten in lijn zijn met subsidies van soortgelijke initiatieven.”

Bekijk hier de unaniem aangenomen motie.