Afscheid André Ruijter uit de raad

geplaatst in: Nieuws

De verkiezingen zijn geweest. Hoewel de VVD een grote winst heeft behaald blijft de VVD op de twee zetels staan in de raad.

Naar aanleiding van de verkiezingen wordt er komende donderdag een nieuwe raad geïnstalleerd. Voor de VVD betekent dit in eerste instantie een afscheid van André Ruijter als raadslid. Wij danken langs deze weg André voor zijn inzet de afgelopen vier jaar. We hebben samen met André behoorlijk wat beslissingen kunnen nemen vooral op de momenten dat de fractie al geweest was en er dus lastminute besluiten genomen moesten worden op moties of amendementen.André Ruijter (VVD)

André was een echte backbencher. Hij gaf je een “por” als het nodig was. André had zelf niet de behoefte om in de schijnwerpers te staan. Maar was kritisch (maar rechtvaardig) in zijn feedback na de raad. Kreten als “goed gedaan”, of “ik vond dat laatste onnodig” zullen we in de gemeenteraad missen.

Doorpakken, gewoon doen

Gelukkig blijft André als echte sociaal-liberaal actief voor de VVD op met name het sociaal domein. Ook start André in de nieuwe raadsperiode als fractiecoach. We hebben de komende periode vijf nieuwe raadscommissieleden bij de VVD. Zij kunnen leren van onder andere de ervaringen van André.

Ton Schuitemaker, die nu nog wethouder is, wordt komende donderdag geïnstalleerd als raadslid, samen met fractievoorzitter Martien Krijger.