Initiatieven om Stede Broecse ondernemers te ondersteunen in de decembermaand

geplaatst in: Nieuws

De economische gevolgen van de maatregelen rondom de Corona-pandemie gaan ook voelbaar worden in Stede Broec en omgeving. De decembermaand is dichtbij en dit is voor ondernemers een belangrijke maand. Daarom moet de gemeente Stede Broec de lokale ondernemers ondersteunen waar mogelijk, zodat ondernemers het hoofd boven water kunnen houden.

We zitten opnieuw in een gedeeltelijke lockdown om zoveel mogelijk sociaal verkeer te beperken en het virus in te dammen. Tegen de tijd dat er verbetering te signaleren is in het aantal besmettingen en maatregelen weer versoepeld kunnen worden, staan het Sinterklaasfeest en de Kerst al voor de deur.

Geef winkeliers de ruimte

VVD’ers Martien Krijger en Joey Leeuwinga stellen vragen aan het college en doen een aantal suggesties. Een van de voorstellen is om de ondernemers meer uitstallingsmogelijkheden en eventueel meer winkelruimte te bieden. “De anderhalvemetermaatregel staat voorop, maar de ruimte van winkeliers is beperkt, dus laten we daarom buiten meer ruimte creëren”, stelt Leeuwinga.

Winkeliers kunnen in december extra faciliteiten krijgen en meer ruimte voor hun winkel gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld door extra kraampjes in de buitenlucht, een extra (mini-)wintermarkt of andere creatieve plannen. Dit moet eraan bijdragen dat Stede Broecers op een veilige manier hun feestboodschappen kunnen doen bij de lokale ondernemer. Ook zou de gemeente een extra campagne uit moeten rollen om deze initiatieven meer bekendheid te geven onder de inwoners van Stede Broec.

Decembermaand

“De decembermaand staat voor de deur, tijd om actie te ondernemen zodat inwoners op een veilige manier hun inkopen voor de feestdagen kunnen doen bij de lokale ondernemer. Dit is een ongelooflijk belangrijke maand voor ondernemers”, aldus VVD’er Joey Leeuwinga.

De schriftelijke vragen die zijn ingediend zullen binnen dertig dagen worden beantwoord door het college van Stede Broec.

De vragen zijn inmiddels beantwoord door het college (19-11-2020). De VVD-fractie gaat met de ondernemers in gesprek over hoe zij hen op zo’n goed mogelijke manier kunnen ondersteunen.