Nieuwe VVD-wethouder Philippe van Ham (45) benoemd

geplaatst in: Nieuws

Tijdens de bijzondere raadsvergadering van donderdag 21 december jl. is Philippe van Ham benoemd en beëdigd als wethouder van de gemeente Stede Broec. De benoeming komt voort uit de vacature die eerder dit jaar is ontstaan. De voordracht is eerder in december gedaan door coalitiepartij VVD.

Tijdens de raadsvergadering stelde VVD-fractievoorzitter Joey Leeuwinga de nieuwe wethouder voor. “We hebben Philippe van Ham bereid gevonden om de komende twee jaar het wethouderschap in te vullen. De heer van Ham is op dit moment bestuursadviseur in de gemeente Haarlemmermeer. Naar mijn mening hebben we in Philippe – ik mag Philippe zeggen – een zeer geschikte kandidaat geselecteerd. Philippe heeft uitgesproken om samen met u de uitdagingen waar onze gemeente voor staat aan te willen gaan. Een mooi streven al zeg ik het zelf.”

Benoeming en beëdiging

Na de benoeming en beëdiging door de gemeenteraad stelde wethouder van Ham zich kort voor. “De uitdagingen die in het Sociaal Domein voor ons liggen zie ik met vertrouwen tegemoet. Want uitdagingen overwinnen, het neerzetten van resultaten en successen, dat doe je niet alleen, dat doe je samen! En deze saamhorigheid en betrokkenheid is hier in Stede Broec zeer aanwezig. De gesprekken die ik de afgelopen periode heb gevoerd werden continu gekenmerkt door energie, betrokkenheid en saamhorigheid. We gaan samen als Team Stede Broec in samenwerking met onze buurgemeenten en de medewerkers van de SED-organisatie aan de slag.

Van Ham heeft jarenlange ervaring in het openbaar bestuur en was tot zijn benoeming bestuursadviseur van de burgemeester bij de gemeente Haarlemmermeer. Hij woont samen met vrouw en dochter in Hoofddorp, waar hij ook blijft wonen. Hij is 45 jaar oud en lid van de VVD.

Nieuwjaarsreceptie

Philippe van Ham is vanaf 21 december 2023 de nieuwe wethouder voor WMO, Jeugdzorg, Onderwijs, Werk en Inkomen namens de VVD Stede Broec. Hij vormt samen met Thijs Visser (ODS), Nico Slagter (CDA) en Ronald Wortelboer (burgemeester) het college van Stede Broec. De definitieve portefeuilleverdeling zal in de eerstvolgende collegevergadering worden vastgesteld waarbij ook de portefeuilleverdeling van de burgemeester als voorzitter van het college zal worden betrokken.

De VVD-fractie alsmede het college nodigt iedere Stede Broec’er uit op de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente op woensdag 3 januari 2024. Leeuwinga: “Tijdens de Nieuwjaarsreceptie kunnen inwoners, ondernemers en verenigingen in Stede Broec kennismaken met hun nieuwe wethouder. Philippe staat klaar om het gesprek aan te gaan.”