“Hoezo kiezersbedrog?” vraagt de VVD zich af

geplaatst in: Nieuws

Toen vorig jaar december duidelijk werd dat de tekorten op zouden gaan lopen diende de VVD in Stede Broec direct een voorstel in. Deze motie riep het het college op om in het voorjaar van 2019 met bezuinigingsmaatregelen te komen.

In het voorjaar werd duidelijk dat er voornamelijk naar de inkomstenkant zou worden gekeken, 30 procent ozb-verhoging. Wederom diende de VVD direct een voorstel in om het college ook met alternatieven te laten komen voor de ozb-verhoging. Tevens diende de VVD Stede Broec in september een bespreeknotitie in om de gemeenteraad opnieuw een bezuinigingsdiscussie te laten voeren, zodat een ozb-verhoging in december niet nodig had geweest. Al deze voorstellen konden niet op steun rekenen van de gemeenteraad en het college. “Als niemand wil praten over bezuinigingen, blijf je een roepende in de woestijn”, aldus VVD-raadslid Mike Lezaire.

Ozb-verhoging

Vorig jaar december stemde de coalitie, met het CDA voorop, in met 8 procent ozb-verhoging. Hierbij werd door het CDA toegezegd dat dit eenmalig zou zijn. In de raadsvergadering van een jaar later stemde dezelfde partijen in met opnieuw een ozb-verhoging van 30 procent.

“Hoezo kiezersbedrog?”, vraagt Mike Lezaire zich af.

Dit artikel is een reactie op het artikel dat is verschenen in het Noord-Hollands Dagblad van 20 december 2019.