Horeca in Stede Broec krijgt de ruimte ‘zodra het weer kan’

geplaatst in: Nieuws

Zodra er meer mogelijk is in verband met het coronavirus krijgt ook de horeca in Stede Broec de ruimte.

Die toezegging deed burgemeester Ronald Wortelboer deze week tijdens een commissievergadering in antwoord op vragen van de VVD. Liberaal Joey Leeuwinga drong er bij het college op aan de horecaondernemers zoveel mogelijk te ondersteunen en bij te staan.

Leeuwinga hoopt dat eind deze maand de horeca weer wat meer mag en bijvoorbeeld de terrassen weer open mogen. “Wat de VVD betreft gaan we voor een vliegende start. Ondernemers wachten al maanden om weer te doen waar ze goed in zijn: gasten ontvangen en gezelligheid aanbieden. Ik hoop op een zonnig Paasweekend met veel mogelijkheden.”

Terrassen

Vorig jaar mei diende de fractie nog een motie in om de gemeente te bewegen wat meer te doen voor de horeca en in overleg extra grote terrassen toe te staan. Leeuwinga: “Ik hoop dat de gemeente nu ook vlot hand- en spandiensten verleent.”

Dat zegde Wortelboer toe, al hield hij wel een slag om de arm wat betreft de mogelijkheden. “Er moet dan echt wel meer mogelijk zijn, maar als dat ook kan gaan we er net zo ruimhartig mee om als vorig jaar en zullen we dat beleid voortzetten.”

Kermis

Het gaat Leeuwinga er om dat snel weer veilig een biertje op het terras kan worden genuttigd. Ook richtte hij de schijnwerpers even op het eerste weekeinde van april, als als eerste kermis in de regio die in Bovenkarspel van start gaat. Hij drong er bij het college op aan om ook in dat verband mee te denken en open te staan voor creatieve oplossingen.

Leeuwinga zit zelf in het kermiscomité Bovenkarspel, dat zich geen illusies maakt. “Iets fysieks kunnen we niet, maar we hopen wel vanuit een unieke locatie net als vorig jaar het kermisgevoel over te brengen, met interactie, gekkigheid en een mooi thema.”

Bron: NHD