Begroting 2022: ‘Niet opnieuw een ozb-verhoging’

geplaatst in: Nieuws

“Geen 10 procent ozb-verhoging!”, aldus Mike Lezaire tijdens de begrotingsbehandeling van de gemeente Stede Broec. De inzet van de VVD Stede Broec was voor de begroting van 2022 niet opnieuw een verhoging van de ozb. Samen met ODS, CDA en GBS heeft de VVD tijdens de raadsvergadering van 28 oktober jl. een amendement ingediend om de voorgestelde verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb) van tafel af te krijgen.

“Het voorstel van het college om de ozb direct te linken aan de WOZ-waarde is definitief van tafel. Dit zou voor 2022 een stijging van 10 procent betekenen en met de huidige woningmarkt waarschijnlijk nog verdere exponentiële stijgingen in de toekomst. Na jaren van verhogingen trekt de VVD hier toch echt de lijn, hogere woonlasten kunnen wij de inwoners simpelweg niet vragen”, aldus een strijdbare Mike Lezaire.

Constructief voorstel

“Wethouder Nico Slagter (CDA) was het niet helemaal eens met het amendement, maar we zijn blij dat een meerderheid van de raad, inclusief zijn CDA, toch mee is gegaan in het niet verhogen van de ozb. Dit was de laatste begroting van deze raadsperiode en daarmee dit college. Na de afgelopen drie jaar steeds opnieuw een ozb-verhoging zijn we blij dat we voor 2022 aan een constructief voorstel hebben mogen meewerken om de belastingen niet verder te laten stijgen. Wij zullen ons de volgende raadsperiode inzetten om de woonlasten niet verder te laten stijgen en indien mogelijk te laten dalen. Hiervoor hebben we natuurlijk wel alle steun nodig van onze inwoners”, aldus lijsttrekker Joey Leeuwinga.