Onze reactie op fusie, Hét Postkantoor, subsidies en handhaving

geplaatst in: Nieuws

De afgelopen week hebben we over vier onderwerpen veel vragen gehad. Deze onderwerpen vinden de inwoners van Stede Broec dus belangrijk. De kiesgerechtigden maken mede hierop hun afweging op welke partij zij stemmen. Hieronder onze reactie op deze vier onderwerpen, ter verduidelijking:

  • Wij staan open voor een bestuurlijke fusie, wij willen een onderzoek naar wat de voor- en nadelen zijn van zo’n fusie en wat het betekent voor de inwoners, daar draait het om. Ook moeten we bekijken hoeveel minder geld dat we krijgen tgv de een fusie  en of dit opweegt tegen het huidige budget. Wij willen de komende vier jaar niet fuseren, hier is het ambtelijk apparaat nog niet klaar voor. De lokale partijen in Stede Broec willen perse een fusie, omdat zij vinden dat het DE oplossing is. Waarom dan? Laten we het onderzoeken, want u moet er als inwoner op vooruit gaan en niet op achteruit. Eerst aantonen, dan uitvoeren! Geen keuzes maken op basis van aannames en emotie!
  • Wij willen dat Hét Postkantoor commercieel open gaat, 12 maanden per jaar. Wij zien het niet zitten in het verder integreren van maatschappelijke organisaties en vrijwilligers in het café. Er moet een commerciële partner in komen die het terras en het café succesvol en professioneel kan gaan runnen. Uiteindelijk moet dat een gewaardeerde horeca opleveren, horeca die de kern van Stede Broec verdiend! Een lekker hapje of drankje op een terras, dat wilt toch iedereen?
  • Wij willen een onderzoek doen naar de subsidieverstrekkingen in onze gemeente. Waarom? Omdat de subsidies historisch bepaald zijn, en vriendjes politiek hier een rol in speelde. Dat moet recht gezet worden. Wij willen een eerlijk en transparant subsidiebeleid. Niet het verlagen van de totale subsidie pot, maar aanbrengen van meer transparanter en meer uitlegbare subsidies.
  • Wij willen meer handhaving in Stede Broec. Mensen vragen zich af of wij willen dat iedereen maar op de bon geslingerd gaat worden. Natuurlijk niet, maar er zijn natuurlijk wel grenzen. Wat kan de gemeente nu doen bij bijvoorbeeld verrommeling in de omgeving? Ja brieven schrijven, en vragen om het netjes te houden. Maar volgens mij bent u het ook met ons ons eens dat er na het brieven schrijven ook een moment van handhaving moet komen. Dat kan nu dus niet. Wij willen dat er na woorden, ook daden gesteld worden!

Kies aanstaande woensdag voor doorpakken, gewoon doen! Wij willen stappen maken om van Stede Broec een nog betere, gezelligere en aantrekkelijkere gemeente te maken!

Kies VVD!