VVD Stede Broec zet Buysman Kruiden in het zonnetje

geplaatst in: Nieuws

Op Valentijnsdag heeft de VVD Stede Broec, samen met de Provinciale Statenfractie, Buysman Kruiden uit Andijk in het zonnetje gezet. De liberalen hebben een taart overhandigd als waardering voor hun jarenlange innovatiekracht en duurzame producten.

Het van oorsprong Lutjebroekse bedrijf Buysman kruiden is een innovatief familiebedrijf gespecialiseerd in (tuin)kruiden. Bij Buysman Kruiden vind je de lekkerste verse basilicum, bieslook, koriander, peterselie, munt en tijm. Met veel plezier telen Piet, Vok, Jos, Louis, Erik, Mark en Jeroen Buysman hun kruiden. Zij combineren ambacht met moderne techniek. Op duurzame wijze en met respect voor de natuur: chemische bestrijdingsmiddelen kom je niet tegen en het productieproces is grotendeels handmatig. Alleen voor het vullen van de potjes met aarde en het zaaien van de kruiden heeft het familiebedrijf een machine.

Publieksprijs

De VVD Stede Broec heeft Buysman Kruiden voorgedragen om in het zonnetje te zetten. Het bedrijf toont al jaren aan dat het een echt Westfries familiebedrijf is met het motto: Doen, Durven en Vooruitkijken. Met de recente nominatie voor de Van der Valk-publieksprijs ontvangen ze de waardering die ze dik verdienen.

Buysman Kruiden is voortdurend bezig met nieuwe technieken. “We waren als een van de eerste bezig met aardwarmte. Nu richten we ons op waterstof. We willen onze kassen door middel van waterstof laten verwarmen. We hopen dat we in aanmerking komen voor een landelijke pilot; waterstof kan de toekomst zijn”, aldus firmant Erik Buysman. “Dit toont aan dat de gebroeders Buysman altijd naar nieuwe kansen en innovatie in de agrarische wereld kijken. Over enkele jaren zullen andere bedrijven in de voetsporen van dit bedrijf gaan treden”, aldus Joey Leeuwinga. Samen met Martien Krijger en Mike Lezaire overhandigde hij de taart aan Buysman Kruiden namens de VVD Stede Broec. Bas de Wit was namens de Provinciale Statenfractie van de VVD Noord-Holland aanwezig bij de overhandiging.

Trots

De VVD Stede Broec zet al jarenlang organisaties en bedrijven in het zonnetje met een taart rond Valentijnsdag. De actie is bedoeld om waardering uit te spreken voor inwoners en ondernemers die een bijzondere bijdrage leveren. Zij zetten zich in voor hun buurt, wijk, dorp, stad of regio en zijn daarmee voor de VVD de lokale helden. Daar is de VVD trots op!

Buysman Kruiden met VVD taart.
Vlnr. Joey Leeuwinga, Erik Buysman, Vok Buysman, Bas de Wit en Martien Krijger. Mike Lezaire heeft de foto genomen.