Geef ruimte aan de horeca-ondernemers

geplaatst in: Nieuws

De VVD Stede Broec wil dat de gemeente ruimhartig meewerkt als horeca-ondernemers hun terras willen vergroten. Vanaf 1 juni aanstaande mag de sector weer open onder voorwaarden. Een tijdelijke uitbreiding van het aantal m2 terras biedt uitkomst volgens de liberalen. Zij gaan hiervoor een motie indienen in de raadsvergadering van 28 mei 2020.

De liberalen roepen burgemeester Ronald Wortelboer (VVD) op om per situatie te bekijken wat mogelijk is en buiten de huidige vergunningen en de APV te kijken. Het verschilt natuurlijk wel per horecazaak. Niet iedereen heeft een terras of een locatie waar je kunt uitbreiden in m2, bijvoorbeeld omdat de weg dan geblokkeerd wordt. Het gaat er vooral om dat de gemeente meedenkt over wat wél kan in plaats van niet. Een tijdelijke versoepeling is in belang van de gehele horeca, maar ook voor onze inwoners. De VVD hoopt dat de andere politieke fracties de oproep steunen. 

Horeca-ondernemers laten ondernemen

Uiteraard zijn de RIVM-richtlijnen leidend , maar praktijkgericht meedenken kan ervoor zorgen dat de horeca-ondernemers, binnen de kaders van de Coronamaatregelen, zo optimaal mogelijk hun bedrijf kunnen exploiteren. Het college van Stede Broec gaf eerder al aan mee te willen denken met de horeca in Stede Broec. De VVD vindt dit een goed signaal. De volgend stap is ervoor zorgen dat de ondernemers optimaal kunnen doen waar ze goed in zijn, namelijk ondernemen!

De motie is hier te lezen. Update 29-05-2020: de motie is met grote meerderheid aangenomen. Alleen vier leden van de ODS-fractie hebben tegen deze motie gestemd.

horeca-ondernemersHet Streekplein is een mogelijke plek voor de uitbreiding van de terrassen.