VVD zet in op betaalbare koopwoningen in Stede Broec

geplaatst in: Nieuws

De VVD Stede Broec presenteert haar masterplan Betaalbare Koopwoningen, met zeven maatregelen die ervoor zorgen dat Stede Broec’ers op zoek naar een koopwoning de gemeente niet meer hoeven te verlaten. Het plan bestaat onder andere uit het versnellen van de nieuwbouwproductie voor koopwoningen, invoeren van een zelfbewoningsplicht, soepeler beleid voor arbeidsmigrantenhuisvesting en voorrang voor koopstarters. 

Steeds meer Stede Broec’ers uiten hun ongenoegen over de grote tekorten en hoge prijzen op de woningmarkt. Het is goed dat veel inwoners hun stem laten horen, want de woningmarkt in Stede Broec en de regio moet werken voor iedereen. Dat betekent dat er een gevarieerd aanbod van woningen is voor mensen met een laag-, midden en hoog inkomen, zowel huur als koop en juist die variatie ontbreekt op dit moment. Huizen in het middensegment zijn nauwelijks te vinden en koopwoningen worden landelijk te weinig gebouwd. Voor inwoners met een middeninkomen, koopstarters en senioren is het vinden van een huis hierdoor bijna onmogelijk geworden.

Topprioriteit

VVD-lijsttrekker Joey Leeuwinga: “Een woning vinden in Stede Broec is erg moeilijk. Een woning kopen is haast onmogelijk. Daarom moeten er veel meer koopwoningen worden gebouwd. Ik zie veel te veel mensen gedwongen de gemeente verlaten omdat ze hier geen huis kunnen kopen. Dat voorkomen is onze topprioriteit als VVD.”

De maatregelen zijn:

1. 300 extra koopwoningen bouwen

2. Afschaffen onnodige regelgeving, die de bouw vertragen

3. Zelfbewoningsplicht invoeren

4. Koopstarters krijgen voorrang

5. Starters kunnen een starterslening krijgen

6. Bedrijfspanden ombouwen tot woningen

7. Soepel zijn met arbeidsmigrantenhuisvesting

“In dit masterplan komt de VVD met een variatie aan mogelijke maatregelen die het gemeentebestuur zelf kan nemen om ervoor te zorgen dat er meer koopwoningen in het middensegment bijkomen in de gemeente Stede Broec. Ook bevordert dit de doorstroming op de huizenmarkt. Wij willen aan de slag met dit plan!”, aldus een vastberaden Joey Leeuwinga.

Lees hier het volledige Masterplan Betaalbare Koopwoningen voor de gemeente Stede Broec.