VVD Stede Broec: ‘Raad wordt zonder moties buitenspel gezet’

geplaatst in: Nieuws

Juist in deze coronacrisis moeten in de gemeente Stede Broec de financiën op orde zijn.

Dat is de boodschap van de VVD. De liberalen trekken aan de bel. Want de fractie begrijpt niet dat ‘ondanks de enorme tekorten in de jeugdzorg geen actie wordt ondernomen’.

Frustratie

Raadslid Mike Lezaire: “Omdat er in de digitale raadsvergadering alleen maar hamerstukken aan de orde komen, kunnen wij niet eens onze frustratie uiten via een motie. Juist in wat de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog dreigt te worden, ligt de politiek in Stede Broec op één oor!”

Dus dat deed fractievoorzitter Martien Krijger donderdagavond, aan het begin van de digitale raadsvergadering, alsnog. Hij verwees naar de brief van 31 maart, waarin de VVD een oproep deed aan de rest van de politiek om vanwege de dreigende tekorten tijdig een bezuinigingsdiscussie aan te gaan.

Duidelijkheid

De fractie wil dat er tijdens de bespreking van de kadernota in juni duidelijkheid is. En in mei zou geen raadsvergadering meer zijn. Burgemeester Ronald Wortelboer hield wat dat betreft gisteravond nog een slag om de arm, maar Krijger verklaarde zich ‘bedroefd’.

De VVD vreest dat de algemene reserves nog verder inkrimpen en de problemen binnen het sociaal domein nog niet zijn opgelost, terwijl als gevolg van de coronacrisis een zware recessie voor de deur staat.

Burger

Lezaire: “Op deze manier wordt de raad buitenspel gezet. Juist nu is meer dan ooit actie nodig, anders wordt de rekening van jeugdzorg en de coronacrisis aan het eind van het jaar wederom bij de burger neergelegd.”

Bron: NHD